go-with-golazo-neg

Stralende kick-off voor Lampiris Nature Trail Series

2_24064252_cretes2018

Met de 41ste editie van de Lampiris Crêtes de Spa heeft de gelijknamige Nature Trail Series een schitterende start achter de rug. In en rond de bossen van Spa genoten bijna 4000 deelnemers van de schitterende natuur én de stralende zon die de hele dag van de partij was.

De 21km, de klassieker op de Crêtes de Spa, was ook dit jaar de populairste afstand. Maar ook de nieuwe Trail 32 km was een schot in de roos. Bijna 600 deelnemers kwamen aan de start van deze nieuwe afstand en lijkt zo een vaste waarde te worden in het aanbod van de Crêtes.

Het summum van deze schitterende traildag was echter opnieuw de Trail 55 km. De Litouwer Modestas Bacys ging op deze afstand in een tijd van 4u21’41” met de zege én 3 ITRA-punten aan de haal. Bacys haalde het voor de Belgen Michael De Cooman en Julien Ponsard. Plaatselijke favoriet – en winnaar van vorig jaar- Xavier Diépart moest tevreden zijn met de 4de plaats. Bij de vrouwen ging de Française Cécile Vanier met de bloemen aan de haal.

BESTE KLIMMERS

Zoals de traditie het wil was er ook dit jaar een klimmerstrofee voor de snelste man en vrouw op de beroemde skipiste van Thier des RexhonsJulien Celis knalde in een tijd van 2’55” de piste op! Bij de vrouwen was Sabine Froment in 4’14” de snelste.

De volgende afspraak van de Lampiris Nature Trail Series is de Lampiris Abdijentocht op donderdag 10 mei in Averbode!

Deel dit bericht