go-with-golazo-neg

Lampiris Crêtes de Spa opent nieuwe Lampiris Nature Trail Series

cds18

De inschrijvingen voor de Lampiris Crêtes de Spa 2018 zijn geopend! De 41ste editie van de grootste trail run van het land zal op zaterdag 24 maart 2018 plaatsvinden. De Lampiris Crêtes de Spa maakt voortaan deel uit van de Lampiris Nature Trail Series, de verzameling van de meest groene loopevenementen van ons land.

Tijdens de Lampiris Nature Trail Series lopen de deelnemers doorheen de mooiste plekjes natuur in ons land. De Lampiris Crêtes de Spa opent het rijtje op zaterdag 24 maart. Daarna volgen de Lampiris Abdijentocht (donderdag 10 mei), de Lampiris Averbode Nature Trail & Walk (zaterdag 6 oktober) en nog twee gloednieuwe trail runs die binnenkort bekendgemaakt zullen worden. Lampiris wordt voor twee jaar title partner van de Nature Trail Series.

Dat Lampiris en de Nature Trail Series elkaar gevonden hebben, is geen toeval. Olivier Enthoven, Head of Marketing Communication van Lampiris, legt uit: “Lampiris staat voor groene, duurzame energie. Comfort en zorg voor onze planeet gaan in onze visie hand in hand samen. Deze visie komt ook tot uiting in onze partnerships met onder andere Natuurpunt en Natagora. Loopwedstrijden sponsort Lampiris al een hele tijd. Lopen is immers een sport die nauw verbonden is met de natuur, een vorm van lichaamsbeweging die geschikt is voor iedereen en die een heel positieve invloed kan hebben op de gezondheid en het welzijn van ons allemaal. We zijn dan ook bijzonder trots title sponsor te mogen zijn van deze unieke lopen in de natuur. Het verblijdt ons nog meer dat we met onze partners Natuurpunt en Natogora in deze Lampiris Nature Trail Series opnieuw zij aan zij staan en hun lokale inititiativen kunnen steunen.”

De prachtige Ardense heuvels en bossen in en om Spa vormen op 24 maart het decor voor de 41ste editie van de Lampiris Crêtes de Spa. De trail run over 55 km is en blijft het summum voor elke loper, maar wie die uitdaging net iets te zwaar vindt, kan in 2018 voor het eerst ook kiezen voor een trail run over 32 km. Op beide afstanden zijn zogenaamde ITRA-punten te verdienen, waarmee de beste lopers zich kunnen kwalificeren voor grote internationale trail runs. Om de impact op de natuur zo laag mogelijk te houden zal de drankbevoorrading op de 55 en de 32 km uitsluitend gebeuren via herbruikbare bekers.

Naast de traditionele 55 km en het nieuwe event over 32 km kunnen de lopers net als bij de vorige editie ook opteren voor een trail run over 21 km of over 10 km. Voor elk wat wils dus! De 10 en de 21 km staan bovendien ook open voor wandelaars. Inschrijven voor alle afstanden is mogelijk vanaf woensdag 6 december.

Deel dit bericht