go-with-golazo-neg

Een zonovergoten Crêtes de Spa bijt de spits af

SISK6424a

Op zaterdag 30 maart vond de 42e editie van de Lampiris Crêtes de Spa plaats. De opener van de Lampiris Nature Trail Series bleek opnieuw een geweldig succes.

Een massa sportievelingen zakte af naar Spa om in prachtige weersomstandigheden één van de vier afstanden af te leggen. Na het debuut van de 32km vorig jaar, bleek die afstand ook deze keer zeer populair. De populairste afstand bleef echter de klassieker van 21km. Onder de deelnemers bevonden zich ook een groot aantal noorderburen uit Nederland. De Crêtes, een officiële wedstrijd van de UTMB waar ITEA-punten te verdienen zijn, is immers de enige kwalificatierace voor het WK Ultrarun in Portugal. In totaal verschenen er 38 verschillende nationaliteiten aan de start.

Ook de jongelingen mochten genieten van de Ardennen op hun best. Maar liefst 400 kinderen namen deel aan de Alpro Kids Run. De Crêtes de Spa heeft zo op een verbluffende wijze de Lampiris Nature Trail Series op gang getrapt. De volgende afspraak is op 30 mei, wanneer in Averbode de Lampiris Abdijentocht op het programma staat.

Deel dit bericht